YRITYS

YRITYS

MONIALAKONSERNI ELFVING

Monialakonsernina toimiva Elfving-ryhmä sai alkunsa vuonna 1910 perustetusta agentuuriyrityksestä, joka aloitti toimintansa valmistamalla myöhemmin suomalaisille hyvin tutuksi tulleita Hangon keksejä. 1920-luvun lopulla toiminta myytiin Fazerille ja alkunsa sai Elfvingin Kalastuslaivue, joka aloitti sillin kalastuksen Itämerellä ja Pohjois-Atlantilla.

Sotien jälkeen ja 1950-luvulla yhtiön liiketoiminta suuntautui yhä enenevässä määrin konekauppaan lypsykoneiden ollessa ensimmäisiä edustuksia. Myöhemmin tulivat mukaan mm. lumiaurat ja -lingot, moottorisahat ja Vespat. Vuosien mittaan liiketoiminta oli teknisen tukkukaupan lisäksi laajentunut työvaatteiden, suojainten ja tiemerkintöjen toimialoille palatakseen takaisin ajoneuvojen maahantuontiin. Teknisen tukkukaupan puolelle tuli mopot ja mopoautot ja uusin lisäys tuotevalikoimaan ovat mönkijät.

 

Oy Elfving Ab

Oy Elfving Ab on konsernin emoyhtiö, joka vastaa konsernin tukipalveluista kuten taloushallinto, HR-, ICT- ja logistiikka. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Vantaan Petikossa.

 

Elfving Forteco

Elfving Forteco maahantuo ja markkinoi ajoneuvoja. Tuotevalikoimaan kuuluvat Peugeot-skootterit, Drac-ja Conan-mopot, Aodes mönkijät, Aixam-mopoautot sekä Genergia sähköskootterit. Elfving Forteco:n maahantuomat ajoneuvot myydään ja huolletaan valtuutetun jälleenmyyjäverkoston kautta. Elfving Forteco on aputoiminimi Oy Elfving Ab:lle.